De Praktijk

Thomas Dam is de fysio, fysiotherapeut van de fysiotherapiepraktijk

Eigenaar

Hoi, mijn naam is Thomas Dam en ik ben de eigenaar van Dam Fysiotherapie. In 2007 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Na wat invalwerk ben ik terecht gekomen bij mijn huidige werkgever. Op het ROC van Amsterdam werk ik als Hoofd Sport voor het Veiligheidscollege. Gedurende mijn werk merkte ik op dat zowel de fysiek- als mentaal zware belasting die onze studenten moesten doorstaan soms gepaard gingen met blessures. Met het doel om iets te kunnen betekenen voor deze studenten ben ik in 2016 gestart met de opleiding Fysiotherapie. In 3,5 jaar heb ik de opleiding (deeltijd) succesvol afgerond naast mijn fulltime baan als sportdocent.

Vanaf schooljaar 2020-2021 start ik het project "Incompany Fysiotherapie". Met het doel om uitval, verzuim en blessures te verminderen en de gezondheid te bevorderen zal ik fysiotherapie aanbieden aan zowel studenten als werkgevers. Dit in samenwerking met mijn oude stageplek C-enter.

Mijn enthousiasme voor het vak heeft mij daarnaast doen besluiten om voor mezelf te starten.

BIG: 09927758504


Locatie

In samenwerking met SNAP Fitness Alkmaar bied ik mijn diensten op locatie aan. Binnen deze sportschool is een afgesloten behandelruimte waar ik de juiste zorg kan verlenen.

Daarnaast is het indien nodig mogelijk om oefentherapie aan te bieden in de fitnessruimte.

Door deze samenwerking kunnen leden die al lid zijn van SNAP fitness bij mij terecht. Door het nauwe contact met de fitnesstrainers kan er een gericht oefenprogramma worden aangeboden. Ook niet-leden kunnen bij mij terecht. Zij krijgen de kans een abonnement af te sluiten bij SNAP Fitness.

Zo ben ik als Fysiotherapeut ook na de behandeling  en tijdens het trainen in de buurt. Met behulp van een passend schema worden verdere klachten tegen gegaan. 

Fysiotherapie herstel sportschool fitness

Dam Fysiotherapie richt zich er ook op dat mensen na blessures zelfstandig weer kunnen sporten of trainen. Dit kan bij een sportschool of weer bij de eigen sport.

Oefeningen worden binnen de revalidatie omgezet van algemeen naar sport specifiek. Maar ook naar handelingen die men tijdens het dagelijks leven tegenkomt. 

Ook is het mogelijk om bij Dam Fysiotherapie aan de slag te gaan met personal training. Door de kennis omtrent fysiotherapie is er dus veel mogelijk binnen het traject. Ben je benieuwd? Neem dan even contact op!

consult intake fysio

Visie

Voor mij als therapeut is het belangrijk dat elke persoon de aandacht krijgt die deze verdient. Voor mij is de patiënt geen nummertje, maar een uniek individu die de tijd krijgt die nodig is voor optimale zorg. Door mijn ervaring met zelfverdedigingssporten staat discipline bij mij in een hoog vaandel. Ik vind het belangrijk dat ik up to date blijf over de nieuwste ontwikkelingen ten behoeve van zorg. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat ik mijzelf blijf ontwikkelen. Hoe beter ik mijzelf ontwikkel, hoe beter de zorg is die ik kan bieden aan mijn klanten. Om die reden ben ik ingeschreven bij het kwaliteitsregister voor fysiotherapeuten. Hier staat ontwikkeling centraal en met behulp van scholingen en cursussen zorg ik er voor dat mijn kennis en vaardigheden vergroot worden.

Een prettig gevoel en fijne samenwerking vind ik belangrijk met mijn patiënten. Ik streef er dan ook naar dat de patiënt met een goed gevoel vertrekt en dat deze ook met een goed gevoel weer terug wil/kan komen. 

 

"Mensen kunnen niet zonder de Fysiotherapeut, maar de Fysiotherapeut kan ook niet zonder zijn patiënten"